пейзаж

20 най-атрактивни каменни фасади

20 най-атрактивни каменни фасади

20 най-атрактивни каменни фасади

Мистерията и очарованието са епитетите, които могат да се използват за характеризиране на каменни фасади, които днес, въпреки разнообразието от други материали, все още са популярни. Много хора обичат да се разхождат по старите улици на градовете и да задържат погледа си, гледайки каменната стена на стари къщи. Тя ги кара да изглеждат като малки замъци и ни връща във въображението си в далечното минало..

В допълнение към мистерията и очарованието, каменните фасади се отличават с практичност и оригиналност. Камъкът е много издръжлив материал, който практически не се подчинява на елементите и времето. Това е естествен материал в неутрален цвят с добри изолационни свойства, което осигурява стабилна температура в помещението. Камъкът е екологично чист материал, който изглежда страхотно в комбинация с пейзажи от всякакъв тип.

1. Две каменни къщи с остъклена преграда

Две каменни къщи с остъклена преграда



Две каменни къщи с остъклена преграда

Ирландският пейзаж е идеален за къщи с каменна фасада и модерна архитектура. Построена от Peter Legge Associates, това имение, Ренесанс Коннемара, се състои от две каменни сгради, свързани със стъклена пристройка.

2. Каменна вила в Шотландия: проектът Torispardon

Каменна вила в Шотландия: проектът Torispardon

Каменна вила в Шотландия: проектът Torispardon

Разположен в красив планински район с панорамна гледка към планината и долината, Torispardon Lodge в Шотландия е прекрасно интегриран в пейзажа благодарение на работата на архитектите Стюарт Арчър и Лиз Маринко. Архитектите са възстановили почти разрушения комплекс и имението като цяло.

3. Историческо стопанство, превърнало се в модерна жилищна сграда в Чердания, Испания

Историческа ферма

Историческа ферма

Неотдавна Дом Арквиктура завърши реставрацията на историческо стопанство в региона на източните Пиренеи, на границата с Франция. Клиентът наел архитекти, които да превърнат старата ферма, плевня и склад в модерен жилищен комплекс с къщи за гости.

4. Модерен стил на страната: Домове за подписи на Джордан Иверсън

Модерен селски стил

Модерен селски стил

Разположен в Юджийн, Орегон, домът на Креншоу е отличен пример за изразителен микс от стилове. Екип от креативни архитекти успешно комбинираха метал и камък във фасадната облицовка, за да го направят динамичен и модерен.

5. Пейзаж на планинско село, Канада

Пейзаж на планинско село, Канада

Пейзаж на планинско село, Канада

Проектът за дома, наречен Rock Copper Glass, е собственост на cdrg + Red Team, който работи в Канада. На първо място, изчистеният план, грациозният външен вид, комбинация от камък, местен бор и метал изумява. Къщата се вписва перфектно в пейзажа, има отлична форма, функционална е и е изработена от висококачествени строителни материали, гарантиращи здравината на конструкцията.

6. Модерен павилион със стоманена рамка и гледка към Йоханесбург

Модерен павилион със стоманена рамка

Модерен павилион със стоманена рамка

Павилионът на Уестклиф е създаването на архитекти от GASS Architecture Studios. Павилионът с две стаи се намира в Йоханесбург, Южна Африка, в малка гора на стръмен хълм, има оригинален дизайн и фантастична гледка към града.

7. Усъвършенстване на дизайна на каменна къща в Швейцария

Изтънчеността на швейцарския дизайн на каменна къща

Изтънчеността на швейцарския дизайн на каменна къща

Тази реновирана каменна къща, разположена в историческо село в Швейцария, е не само сбъдната мечта за собствениците й, но и перфектен пример за модерен дизайн, който подчертава историческото значение на сградата. Архитектите запазили максимално старата зидария и заменили само повредените площи, както и дървените подове с циментови, запазвайки очарованието на приказно красивата стара къща. модерни функции.

8. Реконструирана ферма: стари форми – модерен дизайн

Реконструирано стопанство

Реконструирано стопанство

По време на реконструкцията на старата стопанска сграда архитектите запазиха старите форми на комплекса, но внесоха модерни функции, използваха най-новите технологии, за да запазят бившия чар. Когато архитектите от Fernando Coelho Archite започнаха работата си, сградата застана в руини, но те успяха успешно да завършат проекта. От улицата се вижда каменната фасада на сградата като почит към историята.

9. Автентична планинска архитектура в Швейцария: ново четиво

Автентична планинска архитектура в Швейцария

Автентична планинска архитектура в Швейцария

Запазвайки основните характеристики на стара къща, която датира от началото на 19 век, Савиоз Фабрици Архитект е създал модерна имение в Шамосон, Швейцария. Каменната фасада на сградата се вписва идеално в планинския пейзаж на този район..

10. Комбинацията от камък и дърво в екстериора на къща в китно селце в Кипър

Комбинация от камък и дърво

Комбинация от камък и дърво

Каменна къща, облицована с дърво в Кипър, е построена от студио VARDA на хълм под топлото гръцко слънце. Запазвайки характеристиките на старата гръцка архитектура, тази къща се различава от съседните къщи с обемния си дизайн.

11. Каменни мотиви на курортния град Миконос, Гърция

Каменни мотиви на курортния град Миконос

Каменни мотиви на курортния град Миконос

Rocky Retreat Two се намира във високопланинските райони на Миконос. Неговата територия предлага панорамна гледка към Егейско море. Къщата е идеалното място за почивка за тези, които обичат да го правят с вкус. Традиционен каменен екстериор допълнен от атрактивен вътрешен двор.

12. Красива имение от камък и дърво, вдъхновено от живописния пейзаж

Красива имение в камък и дърво

Красива имение в камък и дърво

Идеята за красивия дом идва от Carney Logan Burke Architects. Къщата се намира във Уилсън, Уайоминг, на брега на река Змия. Той е заобиколен от гъста гора и красиви просторни поляни.

13. Хотел в испанската провинция

Хотел в испанската провинция

Хотел в испанската провинция

В най-живописния регион на Испания, Галисия, в малко селце в Коста да Морте, има очарователен традиционен испански хотел, наречен Lugardo Cotariño. Историческата сграда е реконструирана от двамата й собственици – Алберто Куерво и Джулия Флорес, след като за първи път посетиха селото, видяха и се влюбиха в тази сграда, която сега е чудесно място за престой.

14. Камъкът и стъклото са основните дизайнерски елементи на реновирана плевня от 15 век

Камъкът и стъклото са основните дизайнерски елементи на обновената плевня



Камъкът и стъклото са основните дизайнерски елементи на обновената плевня

Хамбарът от 15-ти век на остров Гернси е преустроен от архитектите на MOOARC и превърнат в модерна луксозна жилищна сграда, наречена La Concha House. Въз основа на старата сграда архитектите създадоха красив дом, използвайки естествени и рециклирани материали.

15. Модерна каменна сграда: Casa Club Bosque Altozano

Модерна каменна сграда: Casa Club Bosque Altozano

Модерна каменна сграда: Casa Club Bosque Altozano

Casa Club Bosque Altozano от Parque Humano е построен в Мексико Сити. Благодарение на формата си и на използваните в конструкцията материали, той се вписва перфектно в местния пейзаж. Поредица от големи прозорци осигуряват панорамна гледка към околността. Местният камък, от който фасадата на сградата е рамкирана с метална рамка, създава изключителен артистичен облик.

16. Красив жилищен комплекс с изненадващо уютен интериор от Айдахо

Красив жилищен комплекс с изненадващо уютен интериор от Айдахо

Красив жилищен комплекс с изненадващо уютен интериор от Айдахо

Сградата, която се нарича Prospector Residence, построена от Мармол Радзинер в долината на Слънцето, предлага невероятна гледка към планините. Цветовата схема е избрана в съответствие с цветовата палитра на пейзажа. Сред строителните материали може да се спомене камък и червен кедър, които са били използвани за довършване на фасадата, както и син камък за подове. Къщата, която е 740 м2, разполага със 7 спални и 7 бани.

17. Модерна интерпретация на традиционна хижа: Hocker Farm, UK

Модерна интерпретация на традиционна хижа

Модерна интерпретация на традиционна хижа

Сградата е проектирана от Доналд Архитектура за обновяването на старата каменна ферма Хокер ферма. Тази очарователна каменна вила се намира в Националния парк The Peak District. В сграда с ограничено пространство архитектите се сблъскаха с проблема за допълнително пространство за нови помещения. Оригиналната фасада на къщата е направена с помощта на камък и стъкло.

18. Скъпо и красиво: частна селска къща в Юта

Скъпо и красиво: частна селска къща в Юта

Скъпо и красиво: частна селска къща в Юта

Имението Holladay е частен селски дом, разположен в щата Юта, който има редица невероятни и уникални функции. Той е построен в европейския стил на Стария свят с елементи от елинистичната култура под формата на колони, които рамкират сводести прозорци и веранда.

19. Архитектурна асиметрия в услуга на комфорта: сграда в Парк Сити, Юта

Архитектурна асиметрия в услуга на комфорта: сграда в Парк Сити

Архитектурна асиметрия в услуга на комфорта: сграда в Парк Сити

Парк Сити, Юта разполага с уникално проектиран селски дом, вдъхновен от красивия пейзаж. Когато гостите стъпват вътре за първи път, те са поразени от интересната асиметрия и комбинация от стъкло, дърво и камък в екстериора на сградата, която просто се слива с околния пейзаж..

20. Идеален селски дом за зимни ваканции в Big Sky, Монтана

Идеалният селски дом за вашето зимно бягство в Big Sky, Монтана

Идеалният селски дом за вашето зимно бягство в Big Sky, Монтана

Тази интересна селска къща е проектирана от On Site Management, основан от известния архитект Джонатан Фоте. Впечатляващата каменна фасада на сградата и визуалните изображения я правят уникална.

About the author

homeashome